MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Меджліс буде остаточно заборонений в Росії після 29 вересня, - Чубаров

22.09.2016   
медіа група ХПГ

Меджліс кримськотатарського народу буде остаточно заборонений в Росії після рішення Верховного суду РФ, засідання якого призначено на 29 вересня 2016 року.

Про це заявив глава Меджлісу, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров.

"29 вересня в Москві буде проходити засідання їх апеляційного суду, на якому, як ми розуміємо, остаточно буде заборонений Меджліс" - розповів він на брифінгу в четвер у Києві.

У свою чергу дочка заступника глави Меджлісу Ільмі Умерова Айше заявила: "Після 29 вересня - після вступу в силу заборони Меджлісу кримськотатарського народу і визнання його екстремістською організацією - ми очікуємо чергового витка посилення репресій щодо кримських татар".

Разом з тим вона підкреслила, що адвокатів її батька намагаються залякати. Умерова також закликала народних депутатів, міжнародні організації не знижувати інтерес до питання Криму.

 Поділитися