MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Знову про свободу висловлювання. Радянські методи залякування та тиску повертаються

29.04.2016   
Олександр Павліченко
До майже зруйнованого будинку увечері під’їхали два БМП, з яких вийшли люди в камуфляжній формі, зірвали зі стіни плакат, пригрозили сторожу, який охороняє цю садибу, що в разі, якщо такий плакат з’явиться на стіні знову, «його розстріляють з гранатометів».

Учора увечері перетелефонував власник зруйнованого будинку, що розташований на трасі Донецьк–Харків, на самому виїзді зі Слов’янська в Донецькій області. Це він повісив на цьому будинку плакат із питанням до Президента та прем’єр-міністра України, який знімали на час перебування Петра Порошенка в Донецькій області 28 березня 2016 року (ХПГ писала про цей випадок 4 квітня). Ця історія не закінчилась і вчора відбулось її продовження. Як повідомив власник будинку, пан І., вчора до цього майже зруйнованого вже будинку увечері під’їхали дві бойові машини (БМП), з яких вийшли люди в камуфляжній формі, зірвали зі стіни плакат, пригрозили сторожу, який охороняє цю садибу (зараз там є багато саджанців декоративних рослин, квіти), що в разі, якщо такий плакат з’явиться на стіні знову, «його розстріляють з гранатометів». Зірваний зі стіни плакат знищено цими особами у військовій формі, після чого вони поїхали в напрямку блок-посту в напрямку Червоного Лиману.

Як ми зазначали в попередньому матеріалі, подібні до березневих дії з боку влади є неприкритим втручанням в свободу вираження поглядів, і є неприпустимими в демократичному суспільстві. Відсутність належного розслідування та притягнення винуватців до відповідальності буде лише доказом того, що «совкові» методи та порядки залишаються нормою поведінки тих, хто покликаний забезпечувати порядок, натомість, сам є порушником закону.

Фото, зроблене 4 жовтня 2015 року.

 Поділитися