MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У зіткненнях під Верховною Радою постраждала 131 людина, одна загинула

01.09.2015   
Яніна Смелянська
31 серпня після інформації про успішне голосування депутатів за президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади, між мітингувальниками і співробітниками Нацгвардії, які знаходяться в кордоні навколо парламенту, почалися сутички

У зіткненнях під Верховною радою України вчора, 31 серпня, було поранено 131 особу, 7 з них важко. За даними на 23:00 31 серпня, всі знаходяться в лікарнях. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала радник президента України з гуманітарних питань, народний депутат Ольга Богомолець.

У військовому госпіталі - 25 поранених, два важких стабільних з проникаючими осколковими пораненнями легенів.

У госпіталі МВС - 55 поранених, один важкий, нестабільний, тільки закінчилася спільна операція нейрохірургів МВС, АН, офтальмологів.

У 17-й лікарні - 44 поранених, один з проникаючим осколковим пораненням серця загинув, один важкий стабільний з проникаючим пораненням черевної порожнини, ще один важкий нестабільний, з проникаючими множинними пораненнями черевної порожнини і великою крововтратою. Зараз йде чергова операція, приїхали консультанти з лікарні швидкої допомоги. Зроблені прямі переливання крові від донорів. Спасибі лікарю-донору 17 лікарні, яка віддала пораненому для переливання свою кров, а також ще 4 донорам, які чекають щоб це зробити.

В Олександрівській лікарні - 7 поранених, один з них важкий нестабільний з проникаючим осколковим пораненням головного мозку ", - повідомила Богомолець.

31 серпня, під будівлею Ради проходив мітинг представників різних політичних сил та організацій проти прийняття парламентаріями проекту закону про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації в першому читанні.

Після інформації про успішне голосування депутатів за президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади, між мітингувальниками і співробітниками Нацгвардії, які знаходяться в кордоні навколо парламенту, почалися сутички. Крім того, в військовослужбовців кинули бойову гранату, яка вибухнула.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив «Свободу» в зіткненнях під Верховною радою.

Близько півтисячі активістів вчора зібралися на Площі Конституції біля будівлі парламенту. Найбільше в акції взяли участь активісти ВО «Свобода», також активісти «Радикальної партії Олега Ляшка та «УКРОП».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про затримання 30 осіб у зв’язку з вибухом під Верховною радою. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Близько 90 поранених під Радою, в тому числі кілька людей у важкому стані. Це результат кинутих декількох вибухових пристроїв з боку людей у футболках партії «Свободи», що влаштували бійку з Нацгвардією під ВР.

Пан Тягнибок, чим «Свобода» відрізняється від покидьків, стріляючих в наших гвардійців на фронті ?!

Ніякі політичні цілі не виправдовують того, що ви зробили сьогодні під Радою. Ви привели з собою під Раду не мітинг з політичними розбіжностями - ви привели покидьків, що поранили в тому числі більше п’ятнадцяти бійців, що пройшли фронт! Четверо бійців з дуже важкими травмами очей, живота, шиї і ніг ..

Чому ми повинні тримати в Києві бойових хлопців? Проти вас і ваших амбіцій? Чому солдати повинні отримувати поранення від провокаторів під вашими прапорами в центрі Києва, за 1000 км від фронту !? Відповідь - тому, що ви дійте злочинна і неприпустима.

Розслідування та покарання будуть невідворотними. Затримано вже близько 30 осіб. Будуть ще. Гранотометчік спійманий - у нього вилучені гранати в тому числі граната максимальної поразки Ф1.

Я прошу у суспільства повної підтримки максимально жорсткого покарання влаштували цей морок у центрі столиці! Якщо ми всі разом НЕ відреагуємо - країна буде занурюватися в хаос, під диктовку нагадав з гранатами. Всьому є межа - грань суперечок і грань дискусій. Але кидати гранати за своїми гвардійцям, що прийшов з фронту - це не політика - це антиукраїнська війна нагадав, як би вони себе не називали!

І ще - як би не було - порядок у столиці буде повним - є і сили, і воля!

P / S Один загиблий солдат Нацгвардії осколкове поранення в серце ... не куля», - написав Аваков.

 Поділитися