MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Потреби людей з інвалідністю врахують при розробці генпланів міст Харківщини

30.07.2015   
Георгій Кобзар
У містах Люботин, Чугуїв та Вовчанськ почали розробляти генеральні плани міст, з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко, у містах Люботин, Чугуїв та Вовчанськ почали розробляти генеральні плани міст, з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

«Державна політика щодо осіб, які мають інвалідність, спрямована на надання можливості цієї категорії громадян вести незалежний і повноцінний спосіб життя. Для цього вживаються конкретні заходи з метою усунення будь-яких перешкод, які ускладнюють або унеможливлюють доступ громадян до споруд, транспорту, а також шкіл, житлових будинків, медичних установ, аптек, магазинів», – зазначив заступник голови ХОДА.

Відповідно до ст. 27 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів України» планування і забудова населених пунктів, формування мікрорайонів, проектування, будівництво і реконструкція об’єктів фізичного оточення без пристосування для використання інвалідами не допускаються. Зазначена діяльність повинна здійснюватися з урахуванням думки громадських організацій, що представляють інтереси інвалідів..

Тому, за словами Шахненка, Департамент містобудування та архітектури облдержадміністрації здійснюватиме постійний контроль за розробкою містобудівної документації, в тому числі, на відповідність вимогам Закону «Про основи соціальної захищеності інвалідів України».

Нагадаємо, наприкінці 2012 року прикутий до візка Дмитро Жарий у Дніпропетровську виграв справу з дискримінації людей з інвалідністю проти аптеки, в якої був відсутній пандус.

 Поділитися