MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Донбасі бойовики почали частіше провокувати силовиків: карта зони АТО

20.05.2015   
Яніна Смелянська
На Донбасі бойовики почали частіше провокувати силовиків. Терористи продовжують порушувати "режим тиші", зазначили в РНБО.

Протягом минулої доби в зоні АТО на Донбасі бойовики почали частіше порушувати режим припинення вогню, обстрілюючи силовиків з різних видів озброєння.

Про це під час брифінгу в Києві повідомив представник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, говориться на сайті Інфоцентру РНБО.

У той же час він уточнив, що під час атак терористи продовжують використовувати заборонену мінськими угодами зброю.

Зокрема, за минулу добу зафіксовано 22 обстрілу позицій сил АТО з 120-мм мінометів і три - з 122-міліметрової артилерії.

"Чотири рази незаконні збройні формування застосовували танки. Українські військові дають адекватну відповідь на всі злочинні провокації бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Звернемо увагу, що найбільш неспокійною була ситуація на Донецькому напрямку. Там ворог 27 разів обстрілював позиції силовиків у районі донецького аеропорту (поблизу Пєсков, Дослідного, Авдіївки).

Крім того, інциденти порушення режиму припинення вогню були зафіксовані поблизу населених пунктів Гранітне, Верхньоторецьке, Старогнатівка і в районі захопленого терористами міста Горлівка.

За словами представника Адміністрації Президента, на Луганському напрямку "гарячими точками" залишаються Трьохізбенка, Щастя, а також позиції військових, розташовані поблизу стратегічної Бахмутськой траси.

 Поділитися