MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Марія Савченко у США закликає допомогти звільнити її дочку

21.04.2015   
Яніна Смелянська
Очікується, що у вівторок Марія Савченко зустрінеться у Нью-Йорку з помічником генерального секретаря ООН із прав людини Іваном Шимоновичем.

Марія Савченко під час візиту у США закликала міжнародних лідерів використати свій вплив для звільнення з російської вʼязниці її дочки, народного депутата України Надії Савченко. У коментарі «Голосу Америки» Марія Савченко розповіла, що привезла у США звернення до президента цієї країни Барака Обами з проханням допомогти у звільненні дочки.

У неділю Марія Савченко взяла участь у мітингу солідарності з Надією Савченко, що тривав біля будівлі представництва Росії в ООН у Нью-Йорку. У коментарі агентству The Associated Press Марія Савченко заявила, що її дочка є політвʼязнем, а російські слідчі не мають доказів її причетності до загибелі журналістів.

У Росії Надію Савченко обвинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає. Її захист наполягає, що влітку минулого року Надію Савченко викрали з території України.

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

Нагадаємо, 16 березня Надія Савченко відновила голодування.

 Поділитися