MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В ЛНР і ДНР починаються голодні бунти населення

21.11.2014   
Яна Смелянская
На неділю в ЛНР і ДНР заплановані акції протесту. Населення намагається самоорганізуватися через соціальні мережі

В неділю, 24 листопада, місцеві мешканці самопроголошених республік планують повсюдно провести акції протесту незадоволення політикою ЛНР і ДНР. Текст такого звернення поширюється в соціальних мережах.
"Звертаємося до жителів нашого улюбленого Донбасу. Відтоді як ми вибрали свою дорогу, нам довелося пережити чимало випробувань. Ми були готові до них. Ми хотіли побудувати свою успішну і незалежну республіку. Знаю, що не всі це поділяли. Але з того, що ми маємо, це не те, заради чого наші чоловіки і сини воювали і продовжують воювати, - йдеться в повідомленні соціальної мережі Фейсбук.- Нам малювали глобальні перспективи і допомогу з боку Росії. Ми не знаємо, як, чому, через що, але ми живемо вже на межі вимирання. З того, що обіцялося, нічого не зроблено. З нашої згоди сформувався уряд. Який тепер абсолютно зневажливо ставиться до нас. Це м’яко кажучи. На війну вони знаходять кошти і гроші, а для простих людей, матерів, пенсіонерів, хворих, інвалідів грошей немає. Куди йдуть всі наші гроші? Чому на інших територіях, де прийшли нацисти люди отримують гроші і не знають що таке голод? А ми поступово вимираємо голодною смертю в 21 столітті! Скільки це може продовжуватися? ".
Далі активісти наводять "економічні аргументи":
"Нам говорили, що ми Києву не потрібні, але я як мати- одиночка отримувала від Києва 1500 гривень соціальної допомоги, а ДНР дало мені 500, але і ті поки тільки на папері ... Потрібно простояти 3 - 4 години в черзі на морозі, щоб отримати від воріт поворот, нібито не всі документи ... це що, насмішка або знущання? Нам кожен місяць говорять почекати ще місяць, а за ним ще і ще .. А в цей час наші діти сидять голодні в підвалах. Нам вже просто жерти нічого . Складається таке враження що ми взагалі нікому не потрібні. І уряду ЛНР особливо. Долго ми будемо харчуватися обіцянками? Ми вже напереодалжівалі у кого можна і де тільки можна. Ми люди або матеріал, який нікому не потрібен? ", - йдеться в зверненні.

У зв’язку з цим організатори закликають усіх жителів окупованих територій провести 24 листопада, в неділю, мітинг біля адміністрації в кожному місті.

"Якщо треба, ми перекриємо дорогу, якщо доведеться - ми прийдемо зі своїми дітьми в кожен кабінет, на кожен блок пост, під кожну адміністрацію, під кожен штаб де збирається наш доблесний уряд. Ми збираємося поставити ультиматум! Ми повинні зажадати, щоб нам виплатили наші гроші. Ми повинні жити, а не виживати. Давайте думати про своїх дітей, їх майбутнє в наших руках. Разом ми - сила ", - закликають автори звернення.

Нагадаємо, що за неофіційною інформацією, від голоду в Ровеньках загинуло близько 26 осіб, в Свердловську кажуть про цифру 68 осіб, у Краснодоні - 54.

 Поділитися