MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Масове побиття в Сімферопольскому СІЗО

10.05.2011   
Андрій Діденко
Надійшла інформація про масове побиття в’язнів Сімферопольського СІЗО.

Надійшла інформація про масове побиття в’язнів Сімферопольського СІЗО. Про події в Сімферопольскому СІЗО ми вже писали – дивіться тут.

Бійці спеціального підрозділу Державної пенітенціарної служби, що знаходяться в СІЗО міста Сімферополь за наказом керівництва Державної пенітенціарної служби, інформаційна служба відомства повідомила, що бійці діють в рамках операції «ЩИТ».

Нам стали відомі прізвища жертв масового побиття (інформація отримана з декількох джерел і потребує ретельної перевірки):

1) Рудий Сергій Михайлович, 1960 року народження – перебиті ноги.

2) Козлов Сергій Олександрович, 1984 року народження – камера № 24 – відбита нирка.

Також побиті:

3) Кутовой Володимир Володимирович.

4) Луговой С. В.

5) Єлісєєв Д. В.

6) Оніщенко Едуард Олександрович.

7) Ганієв Руслан – сидить у карцері за відмову роздягтися «на продолі» перед камерами № 162Х і № 155Х.

Повторююсь, що ця інформація потребує, як ретельної перевірки, так негайної реакції з боку прокуратури й керівництва Державної пенітенціарної служби, бо, якщо дана інформація знайде своє підтвердження, ми матимемо продовження порушення Україною Європейської Конвенції за таким самим сценарієм, як це було у справі «Давидов та інші проти України» та «Віталія Карабєта проти України» – нагадаю, в цих справах мова йде про масове побиття в’язнів у пенітенціарних закладах.

Прошу журналістів росповсюдити дану інформацію.

Координатор програм Харківської правозахисної групи
Андрій Діденко

 Поділитися