MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Пригода на трасі. Що ж насправді відбулося?

17.05.2010   
Володимир Бацунов

Історія, про яку піде мова, ще не закінчена. Місце дії – Автономна Республіка Крим, місто Феодосія й околиці. 

Була одна сім’я – Олександр і Ніна Бугаєнки виховували доньку Катерину, працювали – у кожного з подружжя був власний бізнес, і доволі успішний. 21 жовтня минулого року Олександр, маючи при собі велику суму грошей, збирався їхати до Харкова за обладнанням, але вийшло інакше: на 118 кілометрі автошляху Алушта–Судак–Феодосія у власному розбитому автомобілі БМВ-318 Олександр Бугаєнко був знайдений мертвим із багатьма тілесними ушкодженнями. ДАІ кваліфікувала подію як дорожньо-транспортну пригоду, тіло відвезли до моргу, автівку відбуксирували на штрафмайданчик, а родину повідомили чомусь тільки зранку (аргументуючи згодом таку затримку тим, що не змогли встановити особу загиблого через відсутність у того документів, нібито цього неможна було зробити за номерними знаками автомобіля).

Ніна поховала чоловіка, а як минув деякий час, їй зателефонували, запропонували зустрітися, й під час зустрічі передали диск із записаними на ньому фотографіями з місця події, зробленими по гарячому сліду.

Сліди від ударів на корпусі автівки.

 

Ясно видно, що ключ запалювання у замку відсутній.

 

Синці на руці потерпілого.

 

У такому стані зараз автомобіль БМВ-318 на штрафмайданчику.
Салон пошкоджений, чого не було одразу після події. Отак охороняються речові докази.

На фото ясно видно: у замку запалювання немає ключа – яким чином автомобіль міг дістатися міста пригоди? Вилетіло лобове скло (його знайшли неподалік), а двірники цілі. Якщо відбулося перекидання машини, як пояснити вм’ятини спереду та ззаду праворуч? На знімках можна побачити велику кількість тілесних ушкоджень на тілі потерпілого, що не зафіксовані в акті судово-медичного дослідження (обстеження) трупа. Руки потерпілого сильно забруднені по лікоть (в акті судово-медичного дослідження ані слова про забруднення рук), але салон чистий: ані бруду, ані крові – кров тільки на передній лівій дверці.

І ще багато питань, відповісти на які можна тільки після проведення спеціальних досліджень та експертиз, а це можливо тільки після відкриття кримінальної справи, бо лише в цьому випадку можна буде повно й ефективно перевірити обставини смерті Олександра Бугаєнка. Адже дослідча перевірка не може забезпечити проведення слідчих дій, що не були зроблені одразу після події: необхідного огляду автомобіля, його авто-технічної й трасологічної експертизи; також не було проведено необхідної авто-технічної експертизи обставин ДТП. Існує також необхідність судово-хімічної експертизи, необхідність проведення судово-медичної експертизи (бо акт судово-медичного дослідження (обстеження) трупа мало того, що неповний, ще й містить протиріччя; наприклад, при дорожньо-транспортній травмі водія відсутні описання ушкоджень грудної клітини, живота, нижніх кінцівок потерпілого), інших.

26 жовтня 2009 року слідчим відділом Феодосійського міськвідділу ГУ МВС в АРК було відмовлене в порушенні кримінальної справи за фактом ДТП. А 21 грудня Ніна Бугаєнко подала заяву на постанову у відмові, вважаючи її неправомірною. У тій заяві вона вказала на цілу низку не перевірених працівниками міліції фактів, що мали місце безпосередньо перед подією 21 жовтня. 29 грудня 2009 року їй знов було відмовлено в порушенні кримінальної справи постановою старшого слідчого СВ Феодосійського МВ ГУ МВС України в АР Крим. Ніна Бугаєнко звернулося із скаргою на цю постанову до Феодосійського міського суду, а також оскаржила прокурору міста Феодосії, який листом від 13 січня цього року відмовив у відміні постанови, що оскаржується.

Феодосійський міський суд АР Крим задовільнив скаргу Ніни Бугаєнко: постанову про відмову у порушенні кримінальної справи відмінити, а матеріал направити в Феодосійський МВ ГУ МВС України в АР Крим для проведення додаткової перевірки. Тільки з невідомої причини в постанові зазначено, що «судом установлено, що 21.10.2009 р. приблизно в 21 год. на 118 км+850 м автошляху Алушта–Судак–Феодосія відбулося ДТП за участі водія Бугаєнка О. І.», з чим, звичайно ж, погодитися неможна. Зараз подана апеляція в Апеляційний суд АР Крим з проханням зміни постанови Феодосійського міськсуду, оскільки невстановлені обставини (що відбулося саме ДТП) були названі постановою встановленими.

Ніна Бугаєнко не втрачає надії знайти правду. Навіть наперекір загрозам фізичної розправи, які отримує на власну адресу й адресу близьких. А питання, що ж насправді відбулося 21 жовтня минулого року приблизно в 21 год. на 118 км+850 м автошляху Алушта–Судак–Феодосія, й досі залишається відкритим.

Олександр і Ніна Бугаєнки.

 Поділитися