MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Харків’янин програв позов проти міліції щодо дискримінації за етнічною ознакою

28.03.2008    джерело: www.dw-world.de
Євген Ходун
В’ячеслав Манукян, який позивався проти міліції, в діях якої вбачає дискримінацію за етнічною ознакою, не дістав підтримки в окружному адміністративному суді.

Харків’янин, який позивався проти міліції, в діях якої вбачає дискримінацію за етнічною ознакою, не дістав підтримки в окружному адміністративному суді. Утім позивач заявив, що готовий апелювати до вищих судових інстанцій, і в разі потреби дійти до Європейського суду з прав людини.

Харківський юрист В’ячеслав Манукян не раз «запрошувався» до приміщень міліції для перевірок, які пояснювалися боротьбою з нелегальною міграцією. Причиною таких дій одного разу було названо «характерну зовнішність» – пояснює етнічний вірмен і громадянин України.  Манукян розцінив це як дискримінаційну практику і тому подав позов, зокрема, проти обласного управління Міністерства внутрішніх справ. Але  суд відхилив усі його вимоги.

Ця проблема є вагомою, – сказав в інтерв’ю «Німецькій хвилі» речник Харківської правозахисної групи Юрій Чумак: «Ми зараз проводимо дослідження серед іноземних громадян – студентів, які мешкають у Харкові, – у більшості своїй вони підтверджують, що їх постійно зупиняють, що їх постійно затримують, що постійно вимагають у них грошей: і то лише тому, що вони не схожі на нас із вами».

Утім, як відзначає правозахисник, не всі ображені готові захищати себе у суді.

 

Дивись також:

Похож на иностранца? – правонарушитель!

 

ФОТО Юрія Чумака

 Поділитися