MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ЦВК оскаржила рішення суду щодо голосування вдомаЦИК обязали принять новые правила голосования на домуМіжнародні спостерігачі критикують нові норми закону про вибориПолегшення процедури голосування на дому „спокушає” до фальсифікаційПартії попросили більше розповісти про кандидатів у депутатиКВУ: політики ставлять вибори на межу профанаціїДесять тез про українську виборчу системуЦВК не вимагатиме довідок для голосування вдомаВикористання адмінресурсу істотно не вплине на результати позачергових виборівУкраинцы, вернувшиеся из-за границы, смогут проголосовать, обратившись в судЦВК подала апеляційну скаргу у Вищий адмінсудКВУ критикує списки виборців на закордонних виборчих округахЩе раз про голосування вдомаУ виборчих списках Харкова виявили 2 тисячі ”Маклаудів”КВУ закликає громадян перевірити свої дані у списках виборцівЦВК шукає двійників і перевіряє спискиУ ЦВК розповіли, як голосувати вдомаКВУ: масових фальсифікацій на цих виборах очікувати не слідПсихологи звинувачують політиків у застосуванні маніпулятивних технологійМентальні основи вибору

КВУ заявляє про недемократичність змін до Закону Про вибори народних депутатів

29.08.2007    джерело: www.korespondent.net
Згідно з новими правилами, українці, які не повернулися додому з-за кордону за три дні до виборів, виключаються зі списків

КВУ підтримав клопотання президента до КС про скасування змін до Закону Про вибори народних депутатів. Згідно з нововпровадженими положеннями Закону, виборці, котрі залишили українські терени і не повернулися з-за кордону за три дні до виборів, виключаються зі списків.

Речник Комітету виборців України Олександр Червоненко заявив про недемократичність нових положень.  На його думку, Закон у частині про виключення зі списків виборців громадян, котрі не повернулися в країну за три дні до виборів, обмежує права людини.

“Ця  норма є недемократичною, порушує виборчі права громадян, які  у день виборів повернуться в Україну, але не знайдуть себе у списках”, - наголосив Олександр Червоненко.

Таким чином КВУ підтримав подане раніше президентом клопотання до КС щодо невідповідності Конституції ново впроваджених змін до Закону про вибори. У поданні глави держави до КС йдеться, що виключення громадян зі списків виборців  є безпосереднім обмеженням конституційних виборчих прав громадян України та не відповідає статтям 38, 64, 70, 71 Основного Закону. 

Такі зміни було запроваджено для боротьби з фальсифікованим голосуванням замість трудових мігрантів. Відомості про перетин громадянами кордону подає Державна прикордонна служба, однак більшість заробітчан  виїхали ще до того, як почався облік на кордоні.

Тому, як зауважив речник КВУ, їх буде включено до списків виборців, а за їхніми українськими паспортами зможуть проголосувати їхні родичі. Натомість не зможуть проголосувати люди, які повернуться з відряджень або відпусток, зазначив Олександр Червоненко.

 Поділитися