MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Ксенофобія в Україні змінила свої «мішені»Людино, перестань боятися – і ксенофобія щезне!Ксенофобія й антисемітизм в українському інтернеті: розпочато моніторинг рейтингових сайтівДинаміка толерантності до різних національних групЧи існує в Україні ксенофобія?Расизм і ксенофобія в Україні: реальність та вигадкиГромадські слухання «Шляхи удосконалення законодавства щодо протидії дискримінації, расизму та ксенофобії в Україні»Обмежена сила красивих слівЧи є расизм і ксенофобія проблемою для Криму та решти України?КСЕНОФОБІЯ В КОНТЕКСТІ ПОЛІЕТНІЧНОСТІ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА Результати соціологічного дослідженняНоворічний подарунок від МВСПроблеми протидії ксенофобії в українському суспільстві як новітній напрям роботи з персоналом ОВС УкраїниБез ярликівЗазначення етнічного походження правопорушників як вияв мови ворожнечіНа порядку денномуРасизм та ксенофобія у Харкові: нові викликиРасизм та ксенофобія в Україні – нові виклики у сфері захисту прав людиниВ МЗС запроваджено посаду посла з протидії расизму і ксенофобіїСемінар «Добре разом або расизм і ксенофобія в українському суспільстві»Сова випустила збірку лексикону журналістів

«Патріоти» проти іммігрантів

14.04.2006   
Юрій Чумак, ХПГ
Під стінами Харківської облдержадміністрації члени «Патріота України» за підтримки ХОО партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» стояли під транспарантами «Україна - для українців»

Є ще в Україні «справжні патріоти». Харківська обласна громадська організація «Патріот України» провела 14 квітня «марш патріотів» і пікетування облдержадміністрації. Кілька десятків молодих людей пройшли кількасот метрів від будівлі Харківського Академічного театру опери і балету (ХАТОБу) до площі Свободи та передали в обладміністрацію до неіснуючого «виконавчого комітету Харківської обласної ради» вимоги обмежити імміграцію в Україну.

Під стінами Харківської облдержадміністрації члени «Патріота України» за підтримки ХОО партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» стояли під транспарантами «Україна - для українців» і вигукували ксенофобські гасла, спрямовані проти іммігрантів. Характерним було те, що у першій лінії пікетників стояли хлопці у воєнізованій формі, що спілкувалися виключно українською і, схоже, були «ідейними», а позаду товклися молодики непевного виду та зовнішності, які чомусь розмовляли «іммігрантською московською» мовою та весь час реготали. Скоріше за все - докуплена «масовка».

За словами «патріотів», не подобається їм і те, що Харківську область очолює губернатор-вірменин Аваков, який, за їх словами, сприяє переселенцям, щоб збільшити кількість своїх виборців. Як заявляли представники «Патріота України», їх організація виступає за ліквідацію незаконної імміграції і значне обмеження імміграції легальної. Позаяк якраз іноземці-інородці є причиною всіх наших лих, бо «займаються злочинністю» та, крім того, «наркотиками, рекетом», привозять в Україну «нові хвороби, віруси».

Ніяких доказів своїм твердженням «патріоти» не наводили. Проте, видно було й неозброєним оком, що хвороба-таки дійсно має місце, однак, вона не нова і зветься просто й жахливо: ФАШИЗМ. А вже під яким рядном вона приховується - націоналізм чи то патріотизм - не так вже й важливо. Скоріше за все - ідіотизм.

У кожній країні, де виникають економічні труднощі, завжди збільшується кількість тих, хто віддає голоси за ультраправих (та й ультралівих). Бо там виникає купка людей, які готові розтлумачити іншим, що винуваті в усьому євреї, араби, негри тощо, тільки не самі місцеві мешканці. Так легше для людей із несталою психікою. Малим дітям, які об щось вдарилися, або щось поламали, теж кажуть, щоб вони не плакали, що винуваті не вони, а бабайка. Хоча Україна, судячи з усього, вже переросла дитячий вік: на минулих парламентських виборах ультраправа партія «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» (колишня «Соціал-національна партія»), набрала лише 0,36% голосів виборців.

І на останок. Ніхто ще в Україні не скасовував 37 статтю Конституції, яка містить таку норму: «Утворення і діяльність політичних партій та громадських організацій, програмні цілі або дії яких спрямовані… на розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, забороняються».

І про це слід пам’ятати новоявленим «патріотам».

 

 Поділитися