MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

27 квітня 2004 року Сизарєв Костянтин Костянтинович був затриманий працівниками Євпаторійського МВ ГУ МВС України в Криму, йому інкримінують дрібне хуліганство та непокору працівникам міліції

26.05.2004    джерело: (Майдан-ІНФОРМ, 17-05-2004)
Через дві години перебування в міліції він у тяжкому стані був переведений в травматологічне відділення Євпаторійської міської лікарні з діагнозом: переломи лицьових кісток, струс мозку, множинні забої. Самостійно пересуватися він не може до цих пір, говорити та їсти він також не може через розсічену рану на язиці, частково втратив слух, на шиї з’явився слід від удавки, почалися великі набряки. В лікарні знущання над Сизарєвим К.К. не припинялися: на процедури його виводили попередньо заклеївши йому очі та рота скотчем, а на голову одягали мішок, до ліжка він був прикутий наручниками.

Цілодобово над ним горіло яскраве світло, працівники міліції, які його охороняли включали на всю гучність телевізор.

13 травня 2004 року Сизарєва перевели з лікарні до міськвідділу міліції, а потім привезли до Сімферопольського слідчого ізолятора, де його відмовилися прийняти тамтешні лікарі, мотивуючи тим, що відповідальності за його життя взяти на себе вони не можуть. Зараз він знаходиться в Євпаторійському ізоляторі тимчасового утримання без медичної допомоги в загальній камері.

Сизарєв Костянтин Костянтинович з 1990 року до затримання працював помічником Голови Євпаторійського міського суду, співзасновник Громадської організації „Наукове товариство студентів та аспірантів-юристів „ЮСТІС”, останні колективні роботи, якими керував Сизарєв: „Замовні кримінальні справи, порушені органами МВС України”, „Корупція в правоохоронних органах України та Криму”, він надавав безоплатну правову допомогу інвалідам, стареньким та неповнолітнім громадянам.

Дружина Сизарєва – Оксана Денисова, фаховий юрист, неодноразово зверталася до органів прокуратури АР Криму та м.Євпаторії, до інших органів державної влади АР Криму, але і досі відповіді від них немає.

Кримські ЗМІ відмовляються подавати матеріали по справі Сизарєва, знаючи, що руки в „правоохоронців” довгі.

 Поділитися