MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Києві від вибуху в машині загинув журналіст Павло Шеремет

20.07.2016   
медіа група ХПГ

У середу вранці в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

За інформацією УП, машина вибухнула на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану МкДональдс.

Ця машина належала керівникові "Української правди" Олени Притули, але її в машині не було.

Вибух стався о 7:45 ранку, коли Шеремет виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів. На місце прибула поліція.

За Станом на 8:50 на місце прибула глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

Павло Шеремет народився і виріс в Білорусі. Прийшов в журналістику з банківської справи. Працював на Білоруському телебаченні і ОРТ.

Через конфлікт з режимом президента Лукашенка, арештів і засудження до умовного терміну, Шеремет переїхав до Росії, де працював на ОРТ. Був ведучим головної програми новин Росії "Час".

Протягом останніх п’яти років Шеремет жив в Україні, працював журналістом в "Українській правді" і провідним на різних каналах телебачення і радіо.

Загибель журналіста викликала бурю обурення серед української громадськості та жерналістов. Харківський журналіст Євген Стрельцов на своїй сторінці в ФБ пише: "Сьогодні вранці в центрі Києва вбили журналіста Павла Шеремета - підірвали в машині Олени Притули, керівника« Української правди »(хто не знає, Олена заснувала з Георгієм Гонгадзе« УП »). Я не знайомий ні з Павлом ні з Оленою. Не уявляю, на кого з них здійснювали замах. Не знаю замовників, виконавців, мотивів розправи. Жену під три чорти з голови теорії змови (хоча мозок просвердлюють паралелі з вбивством Гонгадзе). Я знаю одне: в центрі столиці моєї країни убитий мій колега. Цинічно. Показово. На очах у десятків людей.
 
І ось що скажу: сьогодні навмисно витерли ноги об нашу свободу слова, харкнув в обличчя українській спільноті журналістів, які статтями і сюжетами борються проти бандитів у владі і в правоохоронних органах, проти політичних повій, вирішував, беззаконня, - проти тих, хто в страшних снах бачить Україну правовою, розвиненою державою, а український народ сильним, вільним, забезпеченим.
 
І ТОМУ Я ВИМАГАЮ! Від керівників Генеральна прокуратура України, Служба безпеки України, Гройсман, Володимир Борисович, Петро Порошенко зробити все, щоб замовників з виконавцями знайшли і покарали за Законом. Покажіть в дії, а не на рекламних банерах, що «Жити по-новому» - можна. Що на дворі 2016 й, а не 2001-й. Що «Бандити сідітімуть в тюрмах» нарешті.
Я - # япавелшеремет
 
Євген Стрільців, українець, харків'янин, журналіст, музикант "
 
Крім того активісти також коментують загибель Шеремета:
 
 
 Поділитися