MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Docudays UA на районі» – у Харкові

03.09.2015   

Два фільми з документальної добірки «Docudays UA на районі» розкажуть про наслідки урбанізації у рамках фестивалю «Мікрорайон FUTURE», що проходитиме з 4 до 13 вересня 2015 року у дворі 524-го мікрорайону міста Харкова.

Саме в цьому кварталі є ряди лавок, що стоять навпроти бетонної сцени півтора метри заввишки. У радянський період це був відкритий кінотеатр і сцена для фестивалів та публічних зустрічей. Сьогодні вона пуста. Під час фестивалю «Мікрорайон FUTURE» організатори планують зробити це місце центром взаємодії місцевої спільноти.

Цей пілотний проект, організований ГО «Критичне мислення» за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, має на меті «запалити серед мешканців харківського мікрорайону бажання розвивати публічний простір, а також познайомить їх із подібними проектами в Україні та світі», – повідомляє сайт Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

У програмі «Мікрорайон FUTURE» – юридичні поради, лекції, дискусії, виставка, танці, а також 2 фільми з добірки «Docudays UA на районі»:

5 вересня

20:00 – «Авто*Мат» режисера Мартіна Маречека (Чехія).

Ініціатива «Авто*Мат» має на меті зробити місто комфортним для життя. Цей фільм – не просто відкрита критика машин та водіїв. Це спроба зрозуміти, що люди думають про цілі й місце людства на Землі. Стрічка показує розвиток ініціативи «Авто*Мат» через розмови з різними персонажами. Тут і генеральний директор автомобільної компанії Skoda, і мер Праги, а також соціологи, бізнесмени, мамусі на велосипедах та схибнуті автолюбителі...

12 вересня

22:00 – «Яма» режисера Їржі Стейскала (Чехія).

Наталя Юрченко жила у маленькому будинку, доки забудовники не вирішили зайняти цю місцевість. Її сім’я чинила спротив забудові, а тепер опинилася в пастці поміж висотних будинків у Києві. Наташа бореться за свій дім, але в її родині назрівають конфлікти. Як далеко вона піде заради рідної домівки? Кінопортрет п’яти років життя однієї надзвичайної родини в сучасній Україні.

Вхід традиційно є вільним!

 Поділитися