MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Савченко відновила голодування

27.04.2015   
Яніна Смелянська
У РФ обговорюють можливість її переведення в лікарню. Переклад Савченко в лікарню можливий цього тиждня, повідомив глава РПЛ Михайло Федотов.

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко відновила голодування і, можливо, буде переміщена в лікарню через погіршення стану здоров’я.

Про це повідомив глава РПЛ Михайло Федотов.

"По розмові з нею здається, що все нормально, але об’єктивні показники вселяють серйозні побоювання: втрата ваги за тиждень - 8 кілограмів, дуже насторожує, низький цукор та інші тривожні показники аналізів", - повідомив Федотов, після відвідування українки в СІЗО.

"Вона нічого не їсть, тільки п’є, не обмежує себе у споживанні води. Обговорюється питання про її переведення до цивільної лікарні", - повідомив він, додавши, що Надія сама дивується з того, "яким дивом ще жива".

За його словами, переведення до лікарні можливо на цьому тиждні. Крім того, тюремні медики проведуть консиліум у зв’язку з відмовою Савченко від їжі.

"Останні три дні Савченко відмовлялася від прийому їжі. Сьогодні буде проведено лікарський консиліум", - повідомила офіційний представник Федеральної служби виконання покарань Христина Білоусова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські слідчі висунули Савченко остаточне обвинувачення.

 Поділитися