MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ректорові ХДЗВА в задоволенні позову відмовлено

24.01.2015   
Миколай Соболь
22 січня Дергачівський райсуд Харківської обл. відмовив ректору Харківської державної зооветеринарної академії В. Головку в задоволенні позову про спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди до інженера, який працює в оборонній галузі України, С. Грицаєнка.

Рішенням Дергачівського районного суду Харківської області від 22.01.2015 ректору Харківської державної зооветеринарної академії Валерію Головку відмовлено в задоволенні позову про спростування недостовірної інформації та відшкодування завданої моральної шкоди до наукового співробітника, інженера, який працює в оборонній галузі України, Сергія Грицаєнка.

Приводом для подання позову стала публікація посту Сергія Грицаєнка в соціальній мережі Facebook від 06.08.2014 о 01:46 (див. фото).

Пан ректор зооветеринарної академії Валерій Головко разом зі своєю представницею пані Наталією Фірсовою намагалися довести в суді, що пан Сергій Грицаєнко не має права розповсюджувати таку інформацію, вимагав визнати її недостовірною. Також позивач просив стягнути 50 000 гривень в якості відшкодування за моральну шкоду, яка начебто була йому завдана внаслідок розповсюдження такої інформації. Сергій Грицаєнко проти висунутих до нього позовних вимог повністю заперечував, як і юристи Харківської правозахисної групи, які здійснювали представництво інтересів відповідача під час судового розгляду.

Дослідивши надані сторонами докази, суд дійшов висновку:

«У задоволенні позову Головка Валерія Олексійовича до Грицаєнка Сергія Володимировича, співвідповідач Facebook Corporate Office про спростування недостовірної інформації – відмовити».

Під час розгляду справи в суді на всіх судових засіданнях було багато патріотично налаштованих мешканців Харкова та Харківської області, які виступають проти звуження свободи слова та думки і будь-якого безпідставного переслідування людини за її висловлювання, що свідчить про розвиток громадянського суспільства в Україні.

 Поділитися