MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В МВС є докази терористичної діяльності самопроголошених республік

19.01.2015   
Яніна Смелянська
Міністерство внутрішніх справ України зібрало докази терористичної діяльності так званої Донецької народної республіки. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Члени самопроголошеної «ДНР» причетні до 80 тяжких і особливо тяжких злочинів, у тому числі до понад 50 вбивств. Головним слідчим управлінням МВС України зібрано достатньо доказів щодо кваліфікації дій керівників та учасників самопроголошеної «Донецької народної республіки» за ч.1 ст.258-3 КК України, а саме створення терористичної організації на території Донецької області», - йдеться в заяві.

У прес-службі написали, що зазначена організація, займаючись протягом 2014 терористичною діяльністю, причетна до 54 фактам умисних вбивств, 9 фактам посягань на життя правоохоронного органу, 5 фактам незаконного позбавлення волі і викрадення людини, 7 фактам захоплення приміщень, 3 фактам заволодіння транспортними засобами і 2 фактам знищення військової техніки.

«ГСУ МВС України вживаються заходи щодо отримання доказів причетності терористичної організації «ДНР» до скоєння інших терористичних актів, затримання членів терористичної організації і притягнення їх до кримінальної відповідальності», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, Рада ЄС сьогодні розгляне можливість визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями. Про це під час маршу миру в Києві заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський.

Дипломат також спростував існування розколу в позиціях Європи та Сполучених Штатів з українського питання.

«Європейський союз зараз не змінює свої підходи до Росії. Дискусії є, адже ЄС - союз демократичних країн. Але ясно, що єдність ЄС і США на цьому шляху є доведеним. І воно за останній рік було продемонстровано», - цитує Яна Томбінського Голос Америки.

Нагадаємо, вчора в Києві відбувся марш миру в пам’ять про загиблих мирних жителів під Волновахою 13 січня і інші жертви обстрілів російськими та проросійськими бойовиками населених пунктів і позицій українських військових на сході України.

 Поділитися