MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація сумна і жахлива!

22.07.2014   
Сергій Григор’єв

Останнім часом на території так званої «ЛНР» почастішали випадки зникнень, викрадення та фактичного взяття в заручники іноземців-африканців.

Як повідомляє Інтернет-видання «Informator.lg.ua», у Луганську продовжують викрадати іноземних громадян. Так, 16 липня пропав зв’язок з 2-ма африканцями. З’ясувати долю своїх побратимів вирушили до них додому ще 2 громадянина Африки – і з ними зв’язок обірвався. Коли на пошуки вже чотирьох африканців відправилася луганчанка Тетяна, пропала й вона.

Також зник громадянин Нігерії Adighibenma Wayne – студент Луганського медичного університету. Друзі припускають, що він міг бути викрадений терористами. «Він – білий нігерієць, і сепаратисти думають, що він американський шпигун», – йдеться в повідомленні, що надійшло до редакції «Informator’a».

Характерно, що навіть «Газета.РУ» у своєму матеріалі від 22 липня проговорилася: «В Луганске… пришлось наблюдать за экзотической картиной: около десятка чернокожих студентов – выходцев из Африки строили баррикады из мешков с песком внутри бывшего здания областной администрации. Одни носили на плечах мешки, другие укладывали их и утрамбовывали постукиванием дощечки. Работают они не по собственному желанию».

Наразі є інформація про те, що терористи викрали в Луганську 9-х студентів з Нігерії, яких утримують у захопленій будівлі СБУ. Про це на брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, – передає кореспондент «Укрінформу».

«Родичі викрадених мають намір звернутися до посольства Нігерії в Україні з метою вирішення питання визволення заручників», – додав Лисенко.

Як зазначає голова правління «Східно-Європейського інституту розвитку» Мрідула Гош, посольство Нігерії не в змозі нічого зробити. За словами африканців, цих громадян Нігерії сепаратисти змушують платити гроші у розмірі 1 000 доларів за особу. «Тих студентів, батьки яких відправляють гроші, відпускають. Позавчора відпустили двох, сьогодні одного і т.д.», – зазначила правозахисниця.

І додала, що ще 26-27 червня цього року, «Східно-Європейський інститут розвитку» звертався до послів країн, звідки є студенти в Луганську та Донецьку, «щоб попередити використання їхніх громадян як живий щит, або їх викрадення, катування тощо. Посольства тоді ще готували евакуацію. Поїздами спочатку червня евакуювали понад 1000 студентів у координації з українським МОН. Проте деякі не хотіли їхати і залишилися. Зараз напевно буде важче»

«Ситуація сумна і жахлива!» – змушена констатувати М. Гош.

 Поділитися